Nieobecność dziecka na obiedzie należy zgłosić w pierwszym dniu nieobecności intendentowi (696 807 534) lub w sekretariacie szkoły (14 6813 440) do godz. 8:30
Dziecko można zapisać lub wypisać z obiadów w każdym miesiącu roku szkolnego, lecz ten fakt należy zgłosić pani intendentce przed rozpoczęciem nowego miesiąca.
OGŁOSZENIE !
OBIADY PAŹDZIERNIK 2020 r.
JEDEN OBIAD DZIECI : 3,80 ZŁ
ZA CAŁY MIESIĄC : 83,60 ZŁ
NAUCZYCIELE za obiad : 8,30 zł
ZA CAŁY MIESIĄC : 182,60 zł
NALEŻNOŚĆ ZA OBIADY
PROSIMY WPŁACAĆ
PRZELEWEM BANKOWYM
DO DNIA 10.10.2020
OGŁOSZENIE DLA RODZICÓW
W związku z wystąpieniem pandemii i obowiązujących szczególnych środków bezpieczeństwa opłaty za obiady należy dokonywać tylko w formie przelewu bankowego na numer konta bankowego :
58 1240 4807 1111 0010 3720 1075
W tytule podać imię, nazwisko dziecka z dopiskiem obiady.
Obiady będą wydawane od 07 września 2020 r.
Prosimy o bezwzględne przestrzeganie wyżej wymienionych zasad.
JADŁOSPIS OD 07.09.2020 DO 18.09.2020
DATA |
OBIADY
|
WYKAZ Alergenów |
PON. 07/09/2020
|
Żurek z jajkiem, kiełbasą, chleb. Ryż z koktajlem truskawkowym Herbata i cytryną .
|
1, 2, 3, 5, |
WTOREK 08/09/2020 |
Rosół z makaronem, natką pietruszki. Kotlety mielone, ziemniaki, ćwikła z jabłkiem i chrzanem Kompot truskawkowy
|
1, 2, 3, 5,
|
ŚRODA 09/09/2020
|
Zupa koperkowa z ziemniakami. Fasolka po bretońsku z bułką kajzerką. Herbata z cytryną
|
1, 2, 3, 5 |
Czwartek 10/09/2020 |
Zupa ogórkowa z ziemniakami, natką pietruszki. Paprykarz drobiowy z makaronem, sałata lodowa z ogórkiem, serem feta, sosem winegret. Kompot truskawkowy.
|
1, 2, 5 , 7
|
PIĄTEK 11/09/2020 |
Zupa krupnik jarzynowy z natką pietruszki. Ryba (miruna ) smażona, ziemniaki, bukiet warzyw z masłem. Kompot wieloowocowy
|
1, 2, 3, 4, 5
|
PON. 14/09/2020 |
Kapuśniak z kiełbasą, bułka kajzerka. Makaron z serem i musem truskawkowym Woda źródlana z sokiem 100%
|
1, 2, 3, 5 |
WTOREK 15/09/2020 |
Zupa na rosole z kaszą manna, natką pietruszki . Kotlet z piersi kurczaka, ziemniaki, mizeria. Kompot truskawkowy
|
1, 2, 3, 5, |
ŚRODA 16/09/2020 |
Zupa z grochem łuskanym, ziemniakami, bułka kajzerka. Ryż z jabłkami i suszonymi owocami Kompot wieloowocowy.
|
1, 2, 5, |
Czwartek 17/09/2020 |
Zupa jarzynowa z ziemniakami, natką pietruszki. Gulasz z kaszą mix ( jęcz. jaglana, grycz. bulgur ), surówka z kapusty pekińskiej, marchwi, pora. Kompot truskawkowy |
1, 2, 5, 7 |
PIĄTEK 18/09/2020 |
Zupa pomidorowa z makaronem, natką pietruszki. Paluszki rybne, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, marchewki, jabłka, oliwy z oliwek. Kompot wieloowocowy
|
1, 2, 3, 4, 5 |
RECEPTURY OBIADÓW DO WGLĄDU U INTENDENTKI STOŁÓWKI
Chleb mieszany : chleb baltonowski ( pszenno-żytni ) chleb graham,
chleb żytni z dodatkiem mąki razowej
SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIĘ LUB REAKCJE NIETOLERANCJI
1) MLEKO I PRODUKTY POCHODNE
2) SELER I PRODUKTY POCHODNE
3) JAJA I PRODUKTY POCHODNE
4) RYBY I PRODUKTY POCHODNE
5) ZBOŻA tj. pszenica, żyto , jęczmień , owies , orkisz , karmu lub ich odmiany
hybrydowe.
6) ORZESZKI ZIEMNE ( arachidowe ) I PRODUKTY POCHODNE
7) SOJA I PRODUKTY POCHODNE
8) MIGDAŁY , ORZECHY WŁOSKE , ORZECHY LASKOWE
9) NASIONA SEZAMU I PRODUKTY POCHODNE
10) GORCZYCA I PRODUKTY POCHODNE
11) ŁUBIN I PRODUKTY POCHODNE
12) SKORUPIAKI I PRODUKTY POCHODNE
13) DWUTLENEK SIARKI I SIARCZYNY W stężeniach pow.10 mg/kg
14) MIĘCZAKI I PRODUKTY POCHODNE
1. W skład świetlicy wchodzi stołówka szkolna, której działalność podlega kierownikowi świetlicy.
2. Szkoła zapewnia uczniom możliwość oraz warunki spożycia jednego posiłku w formie obiadu w stołówce szkolnej.
3. Z obiadów w stołówce szkolnej mogą korzystać uczniowie i nauczyciele szkoły.
4. Uczniowie są zapisywani na posiłki obiadowe na prośbę rodzica lub ucznia, po uiszczeniu należnej kwoty za posiłki za dany miesiąc żywienia.
5. Wielkość porcji i kaloryczność dań obiadowych określają ogólnie obowiązujące przepisy regulujące funkcjonowanie stołówek.
6. Należność za posiłki należy wnosić do 10-ego dnia każdego miesiąca, w którym korzysta się z posiłków.
7. W przypadku nie dotrzymania terminu wpłaty należnej kwoty za dany miesiąc dziecko nie otrzyma obiadu do końca miesiąca żywienia.
8. Wpłat należy dokonywać u intendentki w wyznaczonych godzinach administracyjnych.
9. Wychowawca świetlicy nie jest upoważniony do przyjmowania wpłat za posiłki.
10. Każda nieobecność dziecka na obiedzie powinna być zgłoszona (osobiście lub telefonicznie) do godz. 9.00 danego dnia do intendentki lub w sekretariacie szkoły.
11. Rezygnacja z obiadów winna być zgłoszona najpóźniej w ostatnim dniu miesiąca poprzedzającego rezygnację.
12. Brak zgłoszenia nieobecności na obiedzie lub rezygnacja z żywienia bez uprzedzenia obciąża rodzica lub opiekuna dziecka.
13. Dziecko korzystające ze stołówki szkolnej:
1) Stosuje się do wyznaczonego czasu korzystania z posiłków,
2) Podczas posiłku zachowuje się cicho i kulturalnie,
3) Odnosi się z szacunkiem do wychowawców, pracowników kuchni oraz kolegów i koleżanek,
4) W żadnym wypadku nie stosuje przemocy fizycznej i psychicznej wobec kolegów i koleżanek,
5) Stosuje się do upomnień wychowawcy,
6) Przestrzega zasad czystości i higieny osobistej,
7) Dba o porządek i czystość w stołówce szkolnej, po spożyciu posiłku odnosi naczynia do odpowiedniego okienka.