Get Adobe Flash player

 

Obiady wydawane są w godzinach 10:45 do 14:30

klasy 1-3 w na przerwie od 11:20 do 11:40

klasy 4-8 na przerwie od 12:25 do 12:45

Od marca 2018r. opłaty za obiady będą przyjmowane przez 10 pierwszych dni roboczych danego miesiąca. 

 

 

     OGŁOSZENIE !  

                  

OBIADY  GRUDZIEŃ  2019 r. 

 

JEDEN  OBIAD  DZIECI :   3,80 ZŁ

ZA  CAŁY  MIESIĄC :    57,00  ZŁ


NAUCZYCIELE  za obiad :  8,30  

ZA  CAŁY  MIESIĄC :   124,50 zł 

 

        NALEŻNOŚĆ  ZA  OBIADY

        PROSIMY  WPŁACAĆ  DO

DNIA   10.12.2019  U  INTENDENTKI

STOŁÓWKI

 

Po tym terminie wpłaty nie będą przyjmowane, a dziecko zostanie wykreślone z listy korzystających z obiadów.

Wpłaty (za cały miesiąc z góry) należy dokonywać w gabinecie intendentki szkoły (wejście od placu zabaw) w godz. od 7:30 do 14:30.

Nieobecność dziecka na obiedzie w danym dniu należy zgłosić w sekretariacie telefonicznie (14 6813 440) lub osobiście, najpóźniej do godz. 8.30. W przeciwnym wypadku nie będzie uwzględniony  tzw. odpis w następnym miesiącu.

Prosimy o bezwzględne przestrzeganie wyżej wymienionych zasad.

   

OGŁOSZENIE    DLA  RODZICÓW

Od  1 kwietnia  2019 r.  jest  możliwość  opłacania  obiadów

 

-  gotówką

- za pomocą karty  płatniczej

- przelewem  bankowym

 

Rodzic,  który będzie płacił przelewem bankowym zobowiązany

jest  do  kontaktu z  intendentem, który poda   kwotę  należności  za  obiady  uwzględniając  odpisy chorobowe .

Numer  konta  bankowego :   58 1240 4807 1111 0010 3720 1075  (prosimy  w  tytule  podać imię i nazwisko dziecka)                      

 

      JADŁOSPIS   OD  09.12.2019- 20.12.2019

DATA

OBIADY

 

WYKAZ

Alergenów

PON.

09/12/19

 

Zupa  z  soczewicą  z  ziemniakami,  chleb  mieszany.

Ryż  z  koktajlem  truskawkowym

Napar  herbaciany  z  miodem  i  cytryną .                                      

                                                                       Deser : Mandarynka

 

1,  2,   3,  5, 

WTOREK

10/12/19

Rosół   z  makaronem, natką   pietruszki.

Kotleciki  mielone,  ziemniaki,  ćwikła  z  jabłkiem i  chrzanem

Kompot   truskawkowy

 

1,  2,  3,  5,

 

ŚRODA

11/12/2019

 

Zupa  koperkowa   z  ziemniakami.

Bigos  z  bułką   kajzerką.

Herbata     lub      woda  źródlana  z  limonką  i  miętą                                           

                                                                                   Deser : Banan

 

1,  2,  3,  5

Czwartek

12/12/2019

Zupa   ziemniaczana  z  natką  pietruszki,  chleb  mieszany.

Paprykarz  drobiowy  z   makaronem,  sałata  lodowa z  ogórkiem,   serem  feta,  sosem  winegret.

Kompot   truskawkowy.

                                                                                             

 

1,  2,  5 , 7

 

  PIĄTEK

13/12/2019

Zupa  krupnik  jarzynowy  z  natką   pietruszki,  chleb.

Ryba (  sola ),  smażona,  ziemniaki, bukiet  warzyw z masłem.

Kompot  wieloowocowy

                                                                                  Deser : Jabłko                                                                              

 

 

1,  2,  3,  4,  5

 

PON.

16/12/2019

Kapuśniak  z  kiełbasą,   bułka  kajzerka.

Pierogi  ruskie   z  masłem.

Woda źródlana  z   sokiem  100%                                                        

                                                                       Deser : Mandarynka       

 

1,  2,   3,   5

WTOREK

17/12/2019

Zupa  pomidorowa z  makaronem,  natką  pietruszki .

Kotlet z  piersi  indyka,  ziemniaki,  surówka  z  selera,  orzechów   i  rodzynek,

Kompot  wieloowocowy.                                 

 

1,  2,  3,  5, 6,

7,  8,  9

ŚRODA

18/12/2019

Zupa  z  grochem  łuskanym,  ziemniakami,  bułka kajzerka.

Ryż  z  jabłkami  i  suszonymi  owocami

Kompot  wieloowocowy.

                                                                               Deser : Gruszka

 

 1,   2,   5, 

Czwartek

19/12/2019

Zupa  jarzynowa  z  ziemniakami,  natką  pietruszki, chleb.

Gulasz  węgierski  z  kaszą mix ( jęcz.  jaglana,  grycz. bulgur )  surówka  z  kapusty  pekińskiej,  marchwi,  pora.

Kompot  z  wiśni.

 

1,  2,  5,  7

PIĄTEK

20/12/2019

Żurek  wigilijny   z   grzybami,  chleb  mieszany.

Ryba ( miruna ) panierowana, ziemniaki,  kapusta  z  grochem

Kompot  wieloowocowy

                                                                                 

 

1, 2,  3,  4,  5, 7

 

RECEPTURY  OBIADÓW  DO  WGLĄDU  U  INTENDENTKI  STOŁOWKI

Chleb  mieszany : chleb  baltonowski  ( pszenno-żytni )  chleb  graham,         

                               chleb  z  dodatkiem  mąki  razowej

  

 

                               

  

SUBSTANCJE   LUB  PRODUKTY  POWODUJĄCE  ALERGIĘ  LUB  REAKCJE   NIETOLERANCJI

 

 

1)   MLEKO  I  PRODUKTY  POCHODNE

 

2)   SELER   I   PRODUKTY    POCHODNE

 

3)   JAJA   I    PRODUKTY   POCHODNE

 

4)  RYBY  I  PRODUKTY  POCHODNE

 

5)   ZBOŻA    tj.  pszenica, żyto , jęczmień , owies , orkisz ,  karmu  lub ich  odmiany 

            hybrydowe.

 

6)  ORZESZKI  ZIEMNE (  arachidowe )  I  PRODUKTY POCHODNE

 

7)  SOJA   I  PRODUKTY  POCHODNE

 

8)  MIGDAŁY  ,  ORZECHY  WŁOSKE , ORZECHY   LASKOWE

 

9)   NASIONA  SEZAMU  I  PRODUKTY   POCHODNE

 

10)  GORCZYCA  I PRODUKTY  POCHODNE

 

11)  ŁUBIN  I  PRODUKTY  POCHODNE

 

12)  SKORUPIAKI   I  PRODUKTY  POCHODNE

 

            13)   DWUTLENEK   SIARKI  I  SIARCZYNY  W  stężeniach pow.10 mg/kg

 

      14)   MIĘCZAKI   I  PRODUKTY  POCHODNE

                                                                                                          

 

 

REGULAMIN STOŁÓWKI SZKOLNEJ

 

1.  W skład świetlicy wchodzi stołówka szkolna, której działalność podlega kierownikowi świetlicy.

2.     Szkoła zapewnia uczniom możliwość oraz warunki spożycia jednego posiłku  w formie obiadu w stołówce szkolnej.

3.     Z obiadów w stołówce szkolnej mogą korzystać uczniowie i nauczyciele szkoły.

4.     Uczniowie są zapisywani na posiłki obiadowe na prośbę rodzica lub ucznia, po uiszczeniu należnej kwoty za posiłki za dany miesiąc żywienia.

5.     Wielkość porcji i kaloryczność dań obiadowych określają ogólnie obowiązujące przepisy regulujące funkcjonowanie stołówek.

6.     Należność za posiłki należy wnosić do 10-ego dnia każdego miesiąca, w którym korzysta się z posiłków.

7.     W przypadku nie dotrzymania terminu wpłaty należnej kwoty za dany miesiąc dziecko     nie otrzyma obiadu do końca miesiąca żywienia.

8.     Wpłat należy dokonywać u intendentki w wyznaczonych godzinach administracyjnych.

9.     Wychowawca świetlicy nie jest upoważniony do przyjmowania wpłat za posiłki.

10.           Każda nieobecność dziecka na obiedzie powinna być zgłoszona (osobiście lub telefonicznie) do godz. 9.00 danego dnia do intendentki  lub w sekretariacie szkoły.

11.           Rezygnacja z obiadów winna być zgłoszona najpóźniej w ostatnim dniu miesiąca poprzedzającego rezygnację.

12.           Brak zgłoszenia nieobecności na obiedzie lub rezygnacja z żywienia bez uprzedzenia obciąża rodzica lub opiekuna dziecka.

13.           Dziecko korzystające ze stołówki szkolnej:

1)    Stosuje się do wyznaczonego czasu korzystania z posiłków,

2)    Podczas posiłku zachowuje się cicho i kulturalnie,

3)    Odnosi się z szacunkiem do wychowawców, pracowników kuchni oraz kolegów i  koleżanek,

4)    W żadnym wypadku nie stosuje przemocy fizycznej i psychicznej wobec kolegów i koleżanek,

5)    Stosuje się do upomnień wychowawcy,

6)    Przestrzega zasad czystości i higieny osobistej,

7)    Dba o porządek i czystość w stołówce szkolnej, po spożyciu posiłku odnosi naczynia  do odpowiedniego okienka.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2019 www.Smart-Biznes.net  Rights Reserved.