Get Adobe Flash player

Regulamin  Stołówki  SP 2  ważny od  dnia 01 .01.2018

Obiady wydawane są w godzinach 10:45 do 14:30

klasy 1-3 w na przerwie od 11:20 do 11:40

klasy 4-8 na przerwie od 12:25 do 12:45

Od marca 2018r. opłaty za obiady będą przyjmowane przez 10 pierwszych dni roboczych danego miesiąca. 

 

 

     OGŁOSZENIE !  

                  

OBIADY  PAŹDZIERNIK  2019 r. 

 

JEDEN  OBIAD  DZIECI :   3,80 ZŁ

ZA  CAŁY  MIESIĄC :    87,40  ZŁ


NAUCZYCIELE  za obiad :  8,30  

ZA  CAŁY  MIESIĄC :   190,90 zł 

 

        NALEŻNOŚĆ  ZA  OBIADY

        PROSIMY  WPŁACAĆ  DO

DNIA   10.10.2019  U  INTENDENTKI

STOŁÓWKI

 

Po tym terminie wpłaty nie będą przyjmowane, a dziecko zostanie wykreślone z listy korzystających z obiadów.

Wpłaty (za cały miesiąc z góry) należy dokonywać w gabinecie intendentki szkoły (wejście od placu zabaw) w godz. od 7:30 do 14:30.

Nieobecność dziecka na obiedzie w danym dniu należy zgłosić w sekretariacie telefonicznie (14 6813 440) lub osobiście, najpóźniej do godz. 8.30. W przeciwnym wypadku nie będzie uwzględniony  tzw. odpis w następnym miesiącu.

Prosimy o bezwzględne przestrzeganie wyżej wymienionych zasad.

   

OGŁOSZENIE    DLA  RODZICÓW

Od  1 kwietnia  2019 r.  jest  możliwość  opłacania  obiadów

 

-  gotówką

- za pomocą karty  płatniczej

- przelewem  bankowym

 

Rodzic,  który będzie płacił przelewem bankowym zobowiązany

jest  do  kontaktu z  intendentem, który poda   kwotę  należności  za  obiady  uwzględniając  odpisy chorobowe .

Numer  konta  bankowego :   58 1240 4807 1111 0010 3720 1075  (prosimy  w  tytule  podać imię i nazwisko dziecka)                      

 

    JADŁOSPIS   OD  14.10.2019 – 25.10.2019

DATA

OBIADY

 

WYKAZ

Alergenów

PON.

14/10/2019

 

Zupa  ogórkowa  z  ziemniakami,  chleb  mieszany.

Makaron  z  serem  i  cukrem

Herbata  z  cytryną                                       

                                                                                 Deser  : Jabłko

 

1,  2,   5

WTOREK

15/10/2019

Zupa  krupnik  jarzynowy   z   natką   pietruszki,  chleb.

Sharma,  ziemniaki,  surówka  z  kapusty  pekińskiej, pora,  rzodkiewki,  jogurtu  naturalnego.

Kompot   wieloowocowy

 

1,  2,  5,

 

ŚRODA

16/10/2019

 

Kapuśniak  z  kiełbasą,   chleb  mieszany.

Pierogi  ruskie  z  masłem.

Herbata  z  cytryną

                                                                   Deser : Papryka  słupki                

 

1,  2,  5  

Czwartek

17/10/2019

Zupa  brokułowa  z   ziemniakami,  chleb  mieszany.

Paprykarz   drobiowy  z  ryżem,   surówka  z selera  i   marchewki.

Kompot   truskawkowy.

                                                                                             

 

1,  2,   5 

 

  PIĄTEK

18/10/2019

Zupa  pieczarkowa  z  makaronem,  natką   pietruszki, 

Sznycelki  rybne, ziemniaki, marchew  zasmażana z groszkiem

Kompot  wieloowocowy

                                                                                  Deser : Jabłko                                                                              

 

 

1,  2,  3,  4,  5

PON.

21/10/2019

Barszcz  ukraiński  z  grochem, kapustą, jajkiem,   chleb 

Ryż  z  jabłkami  smażonymi  i  bakaliami.

Herbata  z  cytryną

                                                                              

 

1,  2,  3,  5,  7, 8

WTOREK

22/10/2019

Zupa  na  rosole  z  kaszą  manną,  natką  pietruszki .

Omlet  drobiowy,  ziemniaki,  surówka  z  czerwonej  kapusty,  jabłka,  pora,  oliwy  z  oliwek.

Kompot  wieloowcowy

 

1,  2,  3,  5

ŚRODA

23/10/2019

Zupa  jarzynowa   z   ziemniakami,  bułka  kajzerka

Makaron  ze  szpinakiem,  mięsem  drobiowym,  surówka  z  pomidora  i  papryki.

Herbata  z  cytryną                                          

                                                                             Deser : Banan

 

 1,   2,   5, 

Czwartek

24/10/2019

Zupa  koperkowa   z  ziemniakami,  natką  pietruszki, chleb

Pulpety  woł-  wp z kaszą  mix (jęczmienna, jaglana, gryczana)

Ogórek  kwaszony  z  cebulką.

Kompot  z  wiśni.

 

1,  2,  3,  5

PIĄTEK

25/10/2019

Zupa  pomidorowa  z  makaronem,  chleb  mieszany.

Ryba (miruna),  ziemniaki,  surówka  z  marchewki  i  jabłka.

Herbata  z  cytryną.

                                                         

 

1, 2,  3,  4, 5

RECEPTURY  OBIADÓW  DO  WGLĄDU  U  INTENDENTKI  STOŁOWKI

Chleb  mieszany : chleb  baltonowski  ( pszenno-żytni )  chleb  graham,         

                               chleb  z  dodatkiem  mąki  razowej

 

 

                               

 

 

 

  

SUBSTANCJE   LUB  PRODUKTY  POWODUJĄCE  ALERGIĘ  LUB  REAKCJE   NIETOLERANCJI

 

 

1)   MLEKO  I  PRODUKTY  POCHODNE

 

2)   SELER   I   PRODUKTY    POCHODNE

 

3)   JAJA   I    PRODUKTY   POCHODNE

 

4)  RYBY  I  PRODUKTY  POCHODNE

 

5)   ZBOŻA    tj.  pszenica, żyto , jęczmień , owies , orkisz ,  karmu  lub ich  odmiany 

            hybrydowe.

 

6)  ORZESZKI  ZIEMNE (  arachidowe )  I  PRODUKTY POCHODNE

 

7)  SOJA   I  PRODUKTY  POCHODNE

 

8)  MIGDAŁY  ,  ORZECHY  WŁOSKE , ORZECHY   LASKOWE

 

9)   NASIONA  SEZAMU  I  PRODUKTY   POCHODNE

 

10)  GORCZYCA  I PRODUKTY  POCHODNE

 

11)  ŁUBIN  I  PRODUKTY  POCHODNE

 

12)  SKORUPIAKI   I  PRODUKTY  POCHODNE

 

            13)   DWUTLENEK   SIARKI  I  SIARCZYNY  W  stężeniach pow.10 mg/kg

 

      14)   MIĘCZAKI   I  PRODUKTY  POCHODNE

                                                                                                          

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2019 www.Smart-Biznes.net  Rights Reserved.