Get Adobe Flash player

REGULAMIN STOŁÓWKI SZKOLNEJ 

KARTA ZAPISU DZIECKA/UCZNIA NA OBIADY - ROK SZKOLNY 2020/2021 

 

Nieobecność dziecka na obiedzie należy zgłosić w pierwszym dniu  nieobecności  intendentowi (696 807 534)                                   lub  w  sekretariacie  szkoły (14 6813 440) do godz. 8:30

Dziecko można zapisać lub wypisać z obiadów w każdym miesiącu roku szkolnego, lecz ten fakt należy zgłosić pani intendentce przed rozpoczęciem nowego miesiąca.

 

 

     OGŁOSZENIE !  

                  

OBIADY  PAŹDZIERNIK  2020 r. 

 

JEDEN  OBIAD  DZIECI :    3,80 ZŁ

ZA  CAŁY  MIESIĄC :     83,60 ZŁ


NAUCZYCIELE  za obiad : 8,30 zł

ZA  CAŁY  MIESIĄC :  182,60 zł 

 

        NALEŻNOŚĆ  ZA  OBIADY

        PROSIMY  WPŁACAĆ 

       PRZELEWEM BANKOWYM

       DO DNIA   10.10.2020  

 

 

   

OGŁOSZENIE    DLA  RODZICÓW

W  związku  z  wystąpieniem  pandemii  i  obowiązujących  szczególnych  środków bezpieczeństwa  opłaty za  obiady należy  dokonywać  tylko  w  formie  przelewu bankowego  na  numer  konta  bankowego :  

58  1240 4807 1111 0010 3720 1075

W  tytule   podać   imię,  nazwisko  dziecka  z  dopiskiem obiady.

Obiady  będą  wydawane  od  07  września   2020 r.

 

Prosimy  o  bezwzględne   przestrzeganie  wyżej  wymienionych  zasad.

                     

 

       JADŁOSPIS   OD  07.09.2020 DO 18.09.2020

DATA

OBIADY

 

WYKAZ

Alergenów

PON.

07/09/2020

 

Żurek  z  jajkiem,  kiełbasą,  chleb.

Ryż  z  koktajlem  truskawkowym

Herbata   i  cytryną .                                      

                                                                    

 

1,  2,   3,  5, 

WTOREK

08/09/2020

Rosół   z  makaronem, natką   pietruszki.

Kotlety  mielone,  ziemniaki,  ćwikła  z  jabłkiem i  chrzanem

Kompot   truskawkowy

 

 

1,  2,  3,  5,

 

ŚRODA

09/09/2020

 

Zupa  koperkowa   z  ziemniakami.

Fasolka  po  bretońsku  z  bułką   kajzerką.

Herbata    z  cytryną                                          

                                                                                 

 

1,  2,  3,  5

Czwartek

10/09/2020

Zupa  ogórkowa  z  ziemniakami, natką  pietruszki.

Paprykarz  drobiowy  z   makaronem,  sałata  lodowa z  ogórkiem,   serem  feta,  sosem  winegret.

Kompot   truskawkowy.

                                                                                             

 

1,  2,  5 , 7

 

 PIĄTEK

11/09/2020

Zupa  krupnik  jarzynowy  z  natką   pietruszki.

Ryba (miruna ) smażona,  ziemniaki, bukiet warzyw z masłem.

Kompot  wieloowocowy

                                                                                                                                                               

 

 

1,  2,  3,  4,  5

 

PON.

14/09/2020

Kapuśniak  z  kiełbasą,   bułka  kajzerka.

Makaron  z  serem  i  musem  truskawkowym

Woda źródlana  z   sokiem  100%                                                         

                                                                           

 

1,  2,   3,   5

WTOREK

15/09/2020

Zupa  na  rosole  z  kaszą  manna,  natką  pietruszki .

Kotlet z  piersi  kurczaka,  ziemniaki,  mizeria.

Kompot  truskawkowy  

                             

 

1,  2,  3,  5,

ŚRODA

16/09/2020

Zupa  z  grochem  łuskanym,  ziemniakami,  bułka kajzerka.

Ryż  z  jabłkami  i  suszonymi  owocami

Kompot  wieloowocowy.

                                                                          

 

 1,   2,   5, 

Czwartek

17/09/2020

Zupa  jarzynowa  z  ziemniakami,  natką  pietruszki.

Gulasz   z  kaszą mix ( jęcz.  jaglana,  grycz. bulgur ), 

surówka  z  kapusty  pekińskiej,  marchwi,  pora.

Kompot  truskawkowy

 

1,  2,  5,  7

PIĄTEK

18/09/2020

Zupa  pomidorowa   z   makaronem,  natką  pietruszki. 

Paluszki  rybne,  ziemniaki,  surówka  z  kapusty  kiszonej,  marchewki,  jabłka, oliwy  z  oliwek.

Kompot  wieloowocowy           

                                                     

 

1, 2,  3,  4,  5


RECEPTURY  OBIADÓW  DO  WGLĄDU  U  INTENDENTKI  STOŁÓWKI

 

Chleb  mieszany : chleb  baltonowski  ( pszenno-żytni )  chleb  graham,         

                               chleb  żytni  z  dodatkiem  mąki  razowej

 

 

                               

  

SUBSTANCJE   LUB  PRODUKTY  POWODUJĄCE  ALERGIĘ  LUB  REAKCJE   NIETOLERANCJI

 

 

1)   MLEKO  I  PRODUKTY  POCHODNE

 

2)   SELER   I   PRODUKTY    POCHODNE

 

3)   JAJA   I    PRODUKTY   POCHODNE

 

4)  RYBY  I  PRODUKTY  POCHODNE

 

5)   ZBOŻA    tj.  pszenica, żyto , jęczmień , owies , orkisz ,  karmu  lub ich  odmiany 

            hybrydowe.

 

6)  ORZESZKI  ZIEMNE (  arachidowe )  I  PRODUKTY POCHODNE

 

7)  SOJA   I  PRODUKTY  POCHODNE

 

8)  MIGDAŁY  ,  ORZECHY  WŁOSKE , ORZECHY   LASKOWE

 

9)   NASIONA  SEZAMU  I  PRODUKTY   POCHODNE

 

10)  GORCZYCA  I PRODUKTY  POCHODNE

 

11)  ŁUBIN  I  PRODUKTY  POCHODNE

 

12)  SKORUPIAKI   I  PRODUKTY  POCHODNE

 

            13)   DWUTLENEK   SIARKI  I  SIARCZYNY  W  stężeniach pow.10 mg/kg

 

      14)   MIĘCZAKI   I  PRODUKTY  POCHODNE

                                                                                                          

 

 

REGULAMIN STOŁÓWKI SZKOLNEJ

 

1.  W skład świetlicy wchodzi stołówka szkolna, której działalność podlega kierownikowi świetlicy.

2.     Szkoła zapewnia uczniom możliwość oraz warunki spożycia jednego posiłku  w formie obiadu w stołówce szkolnej.

3.     Z obiadów w stołówce szkolnej mogą korzystać uczniowie i nauczyciele szkoły.

4.     Uczniowie są zapisywani na posiłki obiadowe na prośbę rodzica lub ucznia, po uiszczeniu należnej kwoty za posiłki za dany miesiąc żywienia.

5.     Wielkość porcji i kaloryczność dań obiadowych określają ogólnie obowiązujące przepisy regulujące funkcjonowanie stołówek.

6.     Należność za posiłki należy wnosić do 10-ego dnia każdego miesiąca, w którym korzysta się z posiłków.

7.     W przypadku nie dotrzymania terminu wpłaty należnej kwoty za dany miesiąc dziecko     nie otrzyma obiadu do końca miesiąca żywienia.

8.     Wpłat należy dokonywać u intendentki w wyznaczonych godzinach administracyjnych.

9.     Wychowawca świetlicy nie jest upoważniony do przyjmowania wpłat za posiłki.

10.           Każda nieobecność dziecka na obiedzie powinna być zgłoszona (osobiście lub telefonicznie) do godz. 9.00 danego dnia do intendentki  lub w sekretariacie szkoły.

11.           Rezygnacja z obiadów winna być zgłoszona najpóźniej w ostatnim dniu miesiąca poprzedzającego rezygnację.

12.           Brak zgłoszenia nieobecności na obiedzie lub rezygnacja z żywienia bez uprzedzenia obciąża rodzica lub opiekuna dziecka.

13.           Dziecko korzystające ze stołówki szkolnej:

1)    Stosuje się do wyznaczonego czasu korzystania z posiłków,

2)    Podczas posiłku zachowuje się cicho i kulturalnie,

3)    Odnosi się z szacunkiem do wychowawców, pracowników kuchni oraz kolegów i  koleżanek,

4)    W żadnym wypadku nie stosuje przemocy fizycznej i psychicznej wobec kolegów i koleżanek,

5)    Stosuje się do upomnień wychowawcy,

6)    Przestrzega zasad czystości i higieny osobistej,

7)    Dba o porządek i czystość w stołówce szkolnej, po spożyciu posiłku odnosi naczynia  do odpowiedniego okienka.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2020 www.Smart-Biznes.net  Rights Reserved.