Get Adobe Flash player

Regulamin  Stołówki  SP 2  ważny od  dnia 01 .01.2018

Obiady wydawane są w godzinach 10:45 do 14:30

klasy 1-3 w na przerwie od 11:20 do 11:40

klasy 4-7 na przerwie od 12:25 do 12:45

Od marca 2018r. opłaty za obiady będą przyjmowane przez 10 pierwszych dni roboczych danego miesiąca. 

 

 

     OGŁOSZENIE !  

                  

OBIADY  LUTY  2019 r.          

 

JEDEN  OBIAD  DZIECI :   3,20 ZŁ

ZA  CAŁY  MIESIĄC :    32,00 


NAUCZYCIELE  za obiad :  7,60 

ZA  CAŁY  MIESIĄC :  76,00  

 

        NALEŻNOŚĆ  ZA  OBIADY

        PROSIMY  WPŁACAĆ  DO

DNIA   10.02.2019  U  INTENDENTKI

STOŁÓWKI

                                 

 

 

 

Po tym terminie wpłaty nie będą przyjmowane, a dziecko zostanie wykreślone z listy korzystających z obiadów.

Wpłaty (za cały miesiąc z góry) należy dokonywać w gabinecie intendentki szkoły (wejście od placu zabaw) w godz. od 7:30 do 14:30.

Nieobecność dziecka na obiedzie w danym dniu należy zgłosić w sekretariacie telefonicznie (14 6813 440) lub osobiście, najpóźniej do godz. 8.30. W przeciwnym wypadku nie będzie uwzględniony  tzw. odpis w następnym miesiącu.

Prosimy o bezwzględne przestrzeganie wyżej wymienionych zasad.

 

 

 

 JADŁOSPIS   OD  28.01.2019- 08.02.2019

DATA

OBIADY

 

WYKAZ

Alergenów

PON.

28/01/2019

 

Barszcz  czerwony  z  jajkiem,  kiełbasą,  chleb  mieszany.

Makaron  z  serem  i  musem  truskawkowym.

Herbata  z  cytryną                                       

                                                                                 Deser  : Jabłko

 

1,  2,  3,  5

WTOREK

29/01/2019

Zupa  krupnik  jarzynowy   z   natką   pietruszki,  chleb.

Kotlet   drobiowy,  ziemniaki,  marchewka  z  jabłkiem.

Kompot   truskawkowy

 

 

1,  2,  3,  5,

 

ŚRODA

30/01/2019

 

Zupa   z  grochem  łuskanym ,  ziemniakami,  bułka  kajzerka

Risotto  w  sosie  pomidorowo-  mięsnym.

Herbata  z  cytryną                                         

                                                                       Deser : Mandarynka                 

 

1,  2,  5 ,

Czwartek

31/01/2019

Zupa  jarzynowa  z  ziemniakami,  chleb  mieszany.

Strogonow  z  kaszą  mix,  sałata   zielona.

Kompot   truskawkowy.

                                                                                             

 

1,  2,  5 

 

  PIĄTEK

01/02/2019

Zupa  pieczarkowa  z  makaronem,  natką   pietruszki, 

Sznycelki  rybne,  ziemniaki,  marchewka  zasmażana.

Kompot  wieloowocowy

                                                                                  Deser : Jabłko                                                                              

 

 

1,  2,  3,  4,  5

PON.

04/02/2019

Kapuśniak  z  kiełbasą,  chleb  mieszany.

Racuchy  z  jabłkiem  i  cukrem  pudrem.

Herbata  z  cytryną

                                                                                Deser :Gruszka

 

1,  2,  3,  5, 

WTOREK

05/02/2019

Zupa   grochowa   z  ziemniakami,  natką  pietruszki , chleb.

Nuggetsy  z  ryżem  curry,  sosem  czosnkowym.

Surówka  „ Marka ”

Kompot  wieloowocowy.

 

 

1,  2,  5

ŚRODA

06/02/2019

Zupa   ziemniaczana   z   natką  pietruszki,  bułka  kajzerka.

Spaghetti  w  sosie  pomidorowo -  mięsnym.

Herbata  z  cytryną

                                                                                  Deser : Jabłko

 

 1,   2,   3,  5, 

Czwartek

07/02/2019

Zupa  pomidorowa  z    makaronem,  natką  pietruszki.

Kotlet   mielony,  ziemniaki,  ćwikła  z  chrzanem.

Kompot  truskawkowy.

 

 

1,  2,  3,  5

PIĄTEK

08/02/2019

Zupa  ogórkowa  z  ziemniakami,  chleb  mieszany.

Kopytka  z  masłem  i   cukrem

Herbata  z  cytryną.

                                                                      Deser :  Mandarynka

 

1, 2,  3,  5

 

RECEPTURY  OBIADÓW  DO  WGLĄDU  U  INTENDENTKI  STOŁOWKI

Chleb  mieszany : chleb  baltonowski  ( pszenno-żytni )  chleb  graham,         

                               chleb  z  dodatkiem  mąki  razowej

 

 

 

  

SUBSTANCJE   LUB  PRODUKTY  POWODUJĄCE  ALERGIĘ  LUB  REAKCJE   NIETOLERANCJI

 

 

1)   MLEKO  I  PRODUKTY  POCHODNE

 

2)   SELER   I   PRODUKTY    POCHODNE

 

3)   JAJA   I    PRODUKTY   POCHODNE

 

4)  RYBY  I  PRODUKTY  POCHODNE

 

5)   ZBOŻA    tj.  pszenica, żyto , jęczmień , owies , orkisz ,  karmu  lub ich  odmiany 

            hybrydowe.

 

6)  ORZESZKI  ZIEMNE (  arachidowe )  I  PRODUKTY POCHODNE

 

7)  SOJA   I  PRODUKTY  POCHODNE

 

8)  MIGDAŁY  ,  ORZECHY  WŁOSKE , ORZECHY   LASKOWE

 

9)   NASIONA  SEZAMU  I  PRODUKTY   POCHODNE

 

10)  GORCZYCA  I PRODUKTY  POCHODNE

 

11)  ŁUBIN  I  PRODUKTY  POCHODNE

 

12)  SKORUPIAKI   I  PRODUKTY  POCHODNE

 

            13)   DWUTLENEK   SIARKI  I  SIARCZYNY  W  stężeniach pow.10 mg/kg

 

      14)   MIĘCZAKI   I  PRODUKTY  POCHODNE

                                                                                                          

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2019 www.Smart-Biznes.net  Rights Reserved.